dissabte, 5 d’octubre del 2013

De Vilafranca del Birezo a O Cebreiro

Ultim dia que caminem per Castella. Al final de la etapa d'avui entrarem a Galicia. Vint i nou kms amb una forta pujada al final per anar a dormir a dalt del Cebreiro.
Sortim del hostal a dos quarts de vuit i parem a fer un cafe a la plaça, al mateix lloc que vam sopar ahir.
Començem a caminar



La idea es esmorzar a Trobadero que esta a uns nou kms.
Parem en un alberg on ens aten una galleguinya amb una simpatia trememda.
Al sortir una padrina ens ofereix "tortas" que son creps amb sucre i en comprem tres que anem menjant tot caminan.
Els pobles que anem passant son petits i cada cop mes ramaders.

Com sempre trobem els pagesos que van fent la seua. Aquests pleguen patates




També  trobem un pagès que te sis porcs per criar per casa. Ja pesen mes de cent trenta kgs i ens explica que els mataran als voltats de nadal. Ens explica que son molta família i que per això en cria sis.




Anem entrant a Galícia i cada cop mes camvia el paisatge


Pel cami ens trobem amb la Rike, una alemanya que fa sis mesos que viatja per espanya i que es dedica a donar clases de musica cubana a alemanya i tambe fa musicoterapia.


Una casa amb una teulada molt treballada




També ens creuem amb molts ramats de vedells




Parem a dinar quan falta la pujada final a uns set kms de O Cebreiro
Son 274 de 4 i no hi ha ningú al,restaurant però ens fan un menú..
No ho encertem massa. Al entrar al poble i havia un altre bar per es deia Franco i tot hi que hi havia molta gent local ens el hem passat pel nom.

Finalment arriva la pujada. El Bep comença amb molta força pensant que sera curt.
El cami va fent esses amb un fort desnivell




Deu ni do la pujada.
Trobem mes vedells

http://www.youtube.com/watch?v=I5DEvwxq4Zs&feature=youtube_gdata_player

Finalment arrivem a O Cebreiro. Un poble a mil tres-cents metres Tot de pedra, cases` i carrers, molt bonic.
Afortunadament tenim l'hostal reservat perquè esta tot ple. Ens dutxem i el Bep fa migdiada, esta esgotat.

Fem un tastet de sidra gallega

http://www.youtube.com/watch?v=VP5tO5UrD2c&feature=youtube_gdata_player

Sopem força be i abundant. Compartim taula  amb el Javier. Un exprofesional de la bicicleta que ens explica que fa el caími de sde Roncesvalles amb tretze dies. Avui a fer seixanta kms i demà te previst arribar a Portomarin, tres etapes. Nosaltres intentarem fer-ne dos fins a Sarria, ja que demà es l'últim dia que caminem.
A les onze a dormir



Eduard Cau Barrufet